Tratamente copii

Tratamente copii

Pedodonția reprezintă asistența stomatologică acordată copiilor. Copiii sunt o categorie aparte de pacienți, datorită particularităților dinților de lapte și a dinților definitivi tineri, dar și pentru că este esențial să câștigăm încrederea micuților de la bun început. Pentru că atmosfera e plăcută și prietenoasă, iar tratamentul foarte puțin traumatic, copiii vin cu plăcere la cabinetul nostru. Pedodonția cuprinde și tratamente profilactice (fluorizări, sigilări, îndrumări privind periajul dentar) deoarece prevenirea cariilor este la fel de importantă ca și tratarea lor.

Anumite afecțiuni ale dinților de lapte provoacă tulburări în dezvoltarea dinților definitivi; de aceea este foarte important să se acorde aceeași atenție și tratării dinților de lapte, pentru că de sănătatea lor depinde dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a arcadelor dentare permanente.

Sigilarea este o metodă de prevenire a cariei dentare. Pe fața ocluzală (cea cu care mestecăm) a dinților laterali, există un relief alcătuit din niște proeminențe (cuspizi), delimitate de mici gropițe (șanțuri și fosete). Stratul de smalț al dintelui nu oferă un înveliș perfect. În special fețele ocluzale sunt cele mai vulnerabile la cariile dentare. Bacteriile orale și resturile alimentare se pot fixa la acest nivel, determinând apariția cariilor. Aceste șanțuri și fosete sunt locuri unde, din cauza formei specifice, retentive, precum și a calității smalțului la acest nivel, se dezvolta cu predilecție cariile. Acest lucru poate fi prevenit prin acoperirea lor cu materiale speciale, procedeu denumit sigilare.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă patru metode de prevenție primară a cariei dentare: fluorizarea generală și locală, igiena alimentației și cea oro-dentară și sigilarea dinților.

Asigurați copiilor Dumneavoastră un zâmbet frumos

  • Începeți periajul dinților micuților de la vârsta de un an, după erupția dinților pe arcadă.
  • Copiilor care consumă apă nefluorizată li se pot administra surplusuri de fluor sub stricta supraveghere a medicului dentist.
  • Sindromul cariei de biberon apare după vârsta de 12 luni și se manifestă prin distrucții masive ale structurilor dinților, în special a incisivilor superiori. Pentru a preveni apariția sindromului cariei de biberon, copiii cu vârsta mai mare de 12 luni trebuie instruiți să renunțe la alimentația cu ajutorul biberonului în special pe timpul nopții.
  • Primul consult stomatologic ar trebui programat chiar la vârsta de 12 luni. Este foarte dificil pentru un copil să viziteze medicul stomatolog pentru prima dată în momentul în care are dureri.

Împreună vom ține sub observație dințișorii micilor pacienți, asigurându-le o dantură pefectă. Accesați https://www.gradinite.com.

Copyright 2020 © Well Dental