Ortodonție

Ortodonție

Ortodonția este un serviciu susținut de medicul specialist ortodont ce se adresează copiilor, adolescenților și adulților care prezintă tulburări ale alinierii dinților. Incongruențele dento-alveolare (dinți strâmbi, nealiniați) afectează atât zambetul, fizionomia ci și musculatura.

În cabinetul nostru am inițiat un program special creat pentru copii și adolescenți, în primul rând pentru a le forma obisnuința de a-și urmări starea de sănătate; astfel pot fi prevenite orice fel de probleme legate de carii și de alte afecțiuni ale danturii, pot fi îndreptate orice defecte în creșterea și dezvoltarea dințișorilor etc.

Pentru aceasta, copiii sunt urmăriți încă de la cele mai fragede vârste, creșterea dinților este monitorizată cu atenție; copiii (dar și părinții) sunt învățați cum trebuie îngrijită dantura pentru ca nici una dintre afecțiunile atât de des întâlnite la tineri să nu se poată instala și dezvolta. Copiii vor afla totul despre periajul dinților, despre ce fel de pastă și periuță de dinți trebuie folosite, și li se vor aplica tratamente locale de geluri cu fluor, tratamente de lăcuire a măseluțelor (sigilanți), care le vor proteja de acțiunile factorilor de mediu și alimentari.

În cadrul aceluiași program, se vor previziona creșterea și riscurile de îmbolnăvire a dințișorilor, precum și posibilitatea de a interveni la momentul potrivit în evoluția problemelor dentare, prin imagini radiologice moderne, cu ajutorul cărora se poate urmări, de asemenea, modul în care va crește fiecare dinte.

Aparate dentare

Din cauza alimentației pe care o primește copilul, se înregistrează în ultimul timp o creștere spectaculoasă a numărului celor care au nevoie de aparate dentare, în prezent 1 din 2 copii necesitând acest tip de tratament.

Pentru copilul între 8 și 11 ani este recomandat aparatul mobil, care stimulează și dezvoltarea oaselor.

În cazul acestui tip de aparat, tratamentul depinde foarte mult de dorința copilului de a respecta prescripțiile, de a purta aparatul atâta timp cât este necesar, lucru extrem de dificil la această vârstă.

De aceea, colaborarea cu părinții este foarte importantă, făcându-l pe copil să înțeleagă că purtarea aparatului nu este ceva opțional, ci un tratament necesar care trebuie acceptat ca atare.

În cazul aparatului fix (plăcuțe lipite pe fiecare dinte) există avantajul că tratamentul nu mai depinde de colaborarea cu copilul, dar se aplică începând cu varsta de 11 ani. De aceea, nu poate suplini acțiunea aparatelor mobile. Există totuși cazuri când tratamentul cu aparatul fix este suficient.

Copyright 2020 © Well Dental