Laser Dentar

Tratamentul cu laser dentar

Aplicațiile laserului în medicina dentară sunt multiple, datorită avantajelor majore pe care această metodă de tratament le oferă:

1. Sterilizează suprafața pe care se aplică (decontaminare bacteriană)
2. În cazul anumitor intervenții chirurgicale nu sunt necesare suturi
3. Limitează sau stopează sângerarea asigurând coagularea vaselor de sânge supuse procedurilor
4. Precizie în tratarea suprafețelor
5. Nu necesită anestezie în cazul anumitor proceduri
6. Laserul dentar asigură medicului stomatolog posibilitatea efectuării unor proceduri care în mod tradițional nu ar fi posibile

Totodată integrarea acestei tehnologii în tratamentele clasice ale diferitelor probleme de sănătate dentară asigură rate înalte de success ale tratamentului și un nivel sporit de confort pentru pacient.

Utilizarea laserului în Clinica stomatologică Well Dental
În cadrul clinicii noastre, SiroLaser Blue este folosit în diverse proceduri, printre care se regăsesc: tratamentul bolii parodontale și tratamentele endodontice.

Tratamentul bolii parodontale
Tratamentul clasic nechirurgical, inițial, al bolii parodontale include o metodă complexă de curățare denumită SRP (scaling and root planning) pentru a elimina acumulările bacteriene care produc și întrețin boala parodontală și pentru a gestiona procesul inflamator.
Utilizarea terapiei laser în tratamentul bolii parodontale s-a dovedit a fi eficientă și efectivă atât în decontaminarea bacteriană, cât și în debridarea țesutului infectat ce căptușeşte punga parodontală.
Sterilizarea suprafeței pe care se aplică, eliminarea acumulărilor bacteriene care produc și întrețin boala parodontală au determinat introducerea laserului dentar în tratamentul bolii parodontale în cadrul clinicii noastre.

Tratamentele endodontice
Tratamentele endodontice pot atinge rate foarte înalte de succes.
Controlul infecției este esențial pentru succesul unui tratament endodontic.
Efectul antibacterian al laserului în asociere cu acțiunea sa de biostimulare și procesul accelerat de vindecare a țesutului afectat au determinat introducerea laserului dentar în tratamentul endodontic efectuat în cadrul clinicii noastre.
Utilizarea tratamentului cu laser dentar se poate face doar la recomandarea și în urma controlului la un medic specialist.

Copyright 2020 © Well Dental