Endodonție

Endodonția este singura manevră oarbă care se face în terapia stomatologică și presupune o deosebită atenție și îndemânare din partea stomatologului. Tratamentul endodontic reprezintă cheia succesului într-o restaurare protetică sau odontală și de aceea în majoritatea cazurilor se poate desfășura pe parcursul a mai multor ședinte de tratament.

Ceea ce trebuie făcut în tratamentul endodontic al unui dinte este:

  • curățarea canalelor radiculare (pe toată lungimea lor) de resturile organice și anorganice (care se pot altera);
  • prepararea și conformarea mecanică sau rotativă a canalelor radiculare;
  • sterilizarea și obturarea – adică izolarea părții sterile (osul – suportul în care sunt implantați dinții) de partea nesterilă (reprezentată de saliva și mediul bucal).

 

Deoarece canalele radiculare ale unui dinte au o mulțime de ramuri mici, ele pot fi văzute doar la microscop. Microscopul dentar alături de celelate tehnici și echipamente moderne permit  prepararea și sigilarea optimă a canalelor radiculare și, prin urmare, cresc și rata de succes a tratamentului endodontic.

Microscopul dentar permite monitorizarea vizuală precisă pe durata întregului tratament. Pentru a trata ramificările fine ale canalelor,  o vizibilitate bună este esențială, deoarece acestea sunt imposibil de văzut cu ochiul liber. În cazul în care rămân reziduuri de țesut și bacterii, acestea ar putea duce la reapariția inflamației chiar și la ani după tratament.

Care sunt avantajele tratamentului de canal la microscop?

  • Precizie îmbunătățită.
  • Acces mai ușor. Folosind microscopul, medicul poate accesa mai ușor zonele dificile. De asemenea, o vizibilitate mai bună previne eventuale complicații.
  • Identificarea tuturor canalelor. De multe ori, medicul poate rata cu ușurință un canal. Dacă acest lucru se întâmplă, durerea poate persista sau infecția poate continua să se răspândească în os. Folosind microscopul, stomatologul poate detecta orice canal greu accesibil. 
  • Detectarea unor complicații. Utilizarea microscopului face posibilă, de asemenea, detectarea fisurilor sau fracturilor care pot provoca durere sau inflamație. Eventuale instrumente rămase anterior blocate în canal pot fi detectate și îndepărtate cu ușurință cu ajutorul microscopului.
  • Rata de succes crescută în cazul retratamentelor de canal
  • Riscul de fractură sau fisură a dinților este redus la minimum
  • Clinica WellDental dispune de un microscop de ultimă generație marca LEICA.

Copyright 2020 © Well Dental