Albirea dentară profesională

Ce este albirea dentară profesională?

Albirea dentară profesională reprezintă cea mai simplă și confortabilă metodă de a-ți recăpăta strălucirea zâmbetului într-o singură vizită în cabinetul medicului stomatolog.

Albirea dentară este una dintre procedurile de estetică dentară prin care WellDental redă pacienților starea de bine și încrederea în sine.

Albirea dentară profesională se realizează în clinica stomatologică cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră, lampa Philips Zoom Power. De asemenea, există și opțoinea albirii dentare cu gutiere, procedură realizată acasă de către pacient.

Care sunt cauzele care duc la schimbarea culorii dinților?

Foarte puține persoane au un zâmbet complet alb, în mod natural, mai ales că odată cu înaintarea în vârsta, dinții sunt supuși acțiunii unor factori externi care duc la îngalbenirea sau pătarea acestora precum:

 • alimente și băuturi care schimbă culoarea dinților (cafeaua, ceaiul, vinul roșu, afinele etc.)
 • obiceiuri vicioase precum fumatul
 • placa bacteriană/tartrul poate afecta în egală măsură culoarea dintelui natural
 • tratamente îndelungate cu antibiotice
 • mici traumatisme dentare – fisuri în smalț care favorizează formarea petelor pe suprafața dintelui

De la ce vârstă pot să îmi fac albire profesională a dinților?

Medicii stomatologi WellDental recomandă albirea dentară profesională după vârsta de 18 ani, pentru ca pulpa dentară să fie complet dezvoltată.

În ce situație nu este indicată albirea dentară?

Albirea dentară profesională nu este indicată în următoarele situații:

 • Atunci când pacientul suferă de afecțiuni ale ficatului, hematologice sau care afectează dintele din interior
 • Nu este recomandată copiilor sub 18 ani și femeilor însărcinate sau care alăptează
 • Înainte de finalizarea tratamentelor dentare necesare
 • Pacienților alergici la substanțele folosite pentru albirea dentară

Cât durează o ședință de albire a dinților?

O ședință de albire dentară profesională în cabinetul medicului stomatolog poate dura până la o oră, în funcție tratamentul ales.

Albirea dentară profesională cu lampa Philips Zoom Power durează aproximativ o oră.

Cât timp își va păstra zâmbetul meu strălucirea după procedură? Cât de des pot apela la albirea dinților?

Efectele procedurii de albire dentară profesională pot dura și până la 2 ani, menținerea acestora fiind influențate de obiceiurile de viață pe care le are pacientul pe termen lung (fumează sau consumă cu regularitate alimente și băuturi colorante).

Albirea dinților poate fi repetată fără a afecta sănătatea dinților la un interval de 2 sau 3 ani.

Cât de albi devin dinții după tratament?

Dinții se albesc cu 6 până la 12 nuanțe de alb, folosind tehnologia digitală a Lămpii Philips Zoom Advanced Power.

Riscurile albirii dentare profesionale

Înainte de realizarea albirii dentare, indiferent de tipul de tratament ales, zâmbetul trebuie să fie curat și sănătos. Astfel, procedura profilaxiei dentare este necesară înaintea oricărui alt tratament stomatologic. Aceasta implică detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air-flow și fluorizare și, pe lângă necesitatea pe care o prezintă înainte de orice tratament dentar, are și o mulțime de beneficii.

Nu există efecte secundare după albirea dentară cu laser, cu condiția să se respecte câteva indicații, precum:

 1. Indiferent de tratamentul de albire profesională ales, este recomandat ca igiena orală să fie păstrată precum înainte, cu periaj de 2 ori pe zi, suplimentat de folosirea aței dentare și apei de gură.
 2. După procesul de albire dentară, este indicat să se evite fumatul timp de 24 de ore, și pe cât posibil, este de preferat ca lichidele să fie consumate cu paiul pentru a evita colorarea.
 3. Deoarece dinții se albesc timp de 24-48 de ore și după ce tratamentul s-a încheiat, iar suprafața lor este mult mai absorbantă, în această perioadă nu este deloc recomandat consumul de alimente sau băuturi colorante precum cafeaua, ceaiul, fructele roșii, vinul, oțetul balsamic, sucul de tomate etc.

Albirea dentară cu lampa Zoom Advanced Power

Obține zâmbetul dorit, 100% confortabil și sigur, cu lampa Philips Zoom Advanced Power, numărul 1 pe piața aparatelor de albire profesională din Statele Unite, conform American Dental Association.

Lampa Philips Zoom Advanced Power este cel mai sigur aparat pentru această procedură, din punct de vedere al calității și eficienței! Timpul de tratament cu lampa Zoom Advanced  Power este de aproximativ 1 oră, iar efectul este imediat și se poate menține până 2 ani.

Beneficiile albirii dentare profesionale cu lampa Zoom Advanced Power:

 • Efect vizibil imediat
 • Efect durabil
 • Numărul 1 în SUA
 • Nu afectează gingiile și mucoasele orale
 • Efect și în cazul dinților gălbui
 • Zâmbet mai alb în doar 1 oră
 • Fără efecte secundare

Metode de albire a dinților acasă

Medicii WellDental, specializați în Estetică Dentară, nu recomandă tratamentul de albire al dinților acasă, fără indicația unui specialist. Astfel, iată care sunt dezavantajele acestor proceduri:

 • Benzi pentru albirea dinților – concentrația de peroxid de hidrogen sau apă oxigenată a benzilor nu este recomandată pentru toți pacienții, iar dacă dinții prezintă carii, acestea sunt strict interzise. În plus, benzile pentru albirea dinților pot afecta serios gingiile.
 • Albirea dinților cu bicarbonat de sodiu – Bicarbonatul de sodiu este o substanță care, în anumite condiții, poate afecta mucoasa orală, iar beneficiile sale sunt aproape inexistente.
 • Pasta de dinți pentru albire – Aceasta nu este o metodă eficientă de albire a dinților, ci mai degrabă un mod de a menține culoarea acestora.
 • Aparat pentru albirea dinților – Acest aparat poate cauza sensibilitatea dinților și gingiilor, neștiind ce substanțe sunt folosite pentru aplicarea pe dinți.

Mituri despre Albirea Dentară

1. Albirea dentară doare

Nu, albirea dentară nu doare, cât timp este realizată prin tratamente specifice, sub supravegherea și cu indicațiile medicului stomatolog.

2. Lucrările protetice (fațete, coroane) reacționează la tratamentul cu albire dentară

În ceea ce privește restaurările dentare preexistente, acestea s-ar putea să aibă nevoie de înlocuire după tratamentul de albire profesională, din pricina faptului că nu răspund la tratament, spre deosebire de dinții naturali.

3. Albirea dentară își păstrează efectele pentru totdeauna

Efectele acestei proceduri pot dura și până la 2 ani, în funcție de obiceiurile de viață pe care le are pacientul pe termen lung. Fumatul sau consumul de băuturi și alimente colorate pot duce, în timp, la schimbarea nuanței dinților.

4. Albirea dentară sensibilizează dinții

După tratament poate fi resimțită o sensibilitate, pentru o scurtă perioada de timp, la nivelul dintilor. Totuși, acest lucru nu durează mai mult de 24 – 48 de ore.

Copyright 2020 © Well Dental